Sosyal Medya

Güncel

"İŞKUR ile SGK’yı birleştireceğiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, İŞKUR ile SGK’yı birleştireceklerini söyledi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MüezzinoÄŸlu, referandum süreci için geldiÄŸi Samsun’da ilk olarak Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda oda üyeleriyle bir araya geldi. Gündem hakkında konuÅŸan Bakan MüzzinoÄŸlu, milletvekili yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkan CHP’yi eleÅŸtirdi. MüzzinoÄŸlu, “Ä°ki de bir de milletin ümüğünü sıkan dönemleri yaÅŸadık. Milli iradenin güçlü olduÄŸu dönemleri kısa kısa yaÅŸadık. Bugünlere ağır bedeller ödeyerek geldik. 1960 darbesinde birçok ÅŸey idam edildi. AK Parti iktidara geldiÄŸinde 10 yılda bir müdahale olur diye ülkeyi alıştırmışlardı. Ä°kide bir birileri milletin ümüğünü sıkmaya, tankları vatandaÅŸların üzerine sürerek milli iradeyi ayaklar altına alarak elimizde bulunan 1 lirayı kaybetmemize sebep oldular. 2001’de AK Parti kurulurken egemenliÄŸin kayıtsız ÅŸartsız milletin olması kaydıyla yola çıktık. Bu yolculukta millete yanlış yapmak isteyenlere ‘Türkiye’de hiçbir ÅŸey eskisi gibi olmayacak’ dedik. ‘Avrupa’nın baÅŸardığını biz de baÅŸarırız’ dedik. ‘Yeter ki özgüvenimizi yeniden kazanalım’ dedik. O gün ‘muhtar bile olmaz’ denilen Recep Tayyip ErdoÄŸan’a, bugünlerde ‘seni baÅŸkan seçtirmeyeceÄŸiz’ söylemini söylediler. 16 Nisan geliyor. 16 Nisan’da evet diyenler merkeze kimi alıyor, hayır diyenler merkeze kimleri alıyor? Buna bakmak lazım. Önümüzdeki süreçte ÅŸunu bunu dışlayarak deÄŸil, o hayır diyen kardeÅŸlerimizle de oturup konuÅŸacağız” dedi.
 
"KAPI GİBİ GÜÇLÜ BİR SİSTEM"
 
CHP’nin ’tek adam’ eleÅŸtirilerine cevap veren Bakan MüezzinoÄŸlu, “Nasıl dersin ’tek adam.’ Farklı bölgeler, farklı gruplar bu ülkeyi birlik ve beraber içinde tutacak anlayış yüzde 50’den daha fazlasını merkeze getiriyor. Milletten baÅŸka hiç kimsenin oynayamayacağı bir yapıyı getiriyor. Åžimdi milletin çoÄŸunluÄŸunun vicdanını istiyor ve 5 yıl diyor ki, ’burada milletin vicdanı var. Yüzde 50’den fazlası var.’ Bu sistem kapı gibi güçlü bir sistem. Kimin adına, millet adına. O nedenle ÅŸimdi milletten korkuyorlar. Millet adına güçlü bir sistemden korkuyorlar, ondan sonra utanmadan sıkılmadan, milleti korkutmaya çalışıyorlar. Bu millet korkak bir millet deÄŸil, bu millet cesur bir millet. Sen korkak olabilirsin. 15 Temmuz’da daha önce cümle içinde söylediÄŸin halde, ’Bu ülkede darbe giriÅŸimi olursa ben tankın üzerine çıkarım’ dedi. 15 Temmuz’da nerdeydi? Daha önce söylediÄŸin cümle realize oluyordu, nerdeydin 15 Temmuz akÅŸamı? O yüzden milleti korkak zannedenler, milleti korkutmaya çalışanları bu millet bir defa daha elinin tersi ile itecek” diye konuÅŸtu.
 
“Gençlerden de korkuyorlar” diyen MüezzinoÄŸlu şöyle devam etti: “Gençlere kendi gelecekleri için deÄŸil, bir gencin geleceÄŸi önemlidir. Ama gençler ülkenin geleceÄŸi içinde önemlidir. Ãœlkenin geleceÄŸi ile ilgili gençlerin önünü kesmeye veya gençlerin hakkını bir baÅŸkasının elinde tutmaya ne hakkınız var. 8 milyondan fazla 18 ile 24 yaÅŸ arasında gençlerimiz var. Ama dikkat ederseniz devamlı ’18 yaÅŸ’ diyor. 19 nerede, 20 nerede, 21 nerede, 22 nerede, 23 nerede, 24 nerede. 8 milyon gencin arasında parlamentoda 8 veya 18 tane genç olsa bu millet ne kaybeder. 600 milletvekili 18 tane 18 ile 24 arasında yaÅŸ grubundan milletvekili olsa millet ne kaybeder, ülke ne kaybeder. Peki, 65 yaÅŸ üzerinde oy oranı ne? 4 milyon oy var. Kaç tane milletvekili var? 67 tane. 18’ini gençlere aktaralım, 49’u kalsın orada. Tecrübe ise tecrübe, onlarda da dinamizm var. 17 veya 18 taneden istiyoruz ki aralarından Recep Tayyip ErdoÄŸanlar çıksın istiyoruz. Ama CHP aralarından KılıçdaroÄŸulları çıkacak diye korkuyor. Bunun baÅŸka izahı yok.
 
"BU BÄ°R HAKARETTÄ°R"
 
Aynı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a söyledikleri gibi ÅŸimdi 23 yaşındaki gençlere diyor ki, ’Sen mahallende muhtar adayı bile olamazsın, muhtar azası adayı bile olamazsın, sen ona bile layık deÄŸilsin, belediye meclis üyesi adayı da olamazsın.’ Bu bir hakarettir, haksızlıktır. Bu ülkenin kaderine zulümdür. Bu gençlerin arasından yarınları belirleyen iÅŸ adamları, yarınların bakanları, yarınların siyasetçileri çıkacak. 28 bin muhtarımız var. Bu 28 bin muhtarımızın arasında yarısından fazlası ilkokul mezunu bile deÄŸil. Bu muhtarlar arasında bir veya 2 bin lise mezunu genç olsun. Niye korkuyorsunuz. Mahalle ne kaybeder, köy ne kaybeder. Ama mesele o deÄŸil, korkuyor, güvenemiyor, hep ipin ucu kimin elinde olursa olsun ama milletin elinde olmazsın.”
 
Ä°ÅžKUR ile SGK’yı birleÅŸtireceklerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MüezzinoÄŸlu,” Yasa gerektirmeyenlerin hepsini inÅŸallah hızla çözeceÄŸiz. Ben devamlı yaşıyorum. Ä°ÅžKUR ayrı bir yapı SGK ayrı bir yapı. ArkadaÅŸ birbirinizi örtüştürün. ‘Yok, biz ayrı kurumuz.’ Ne demek ayrı kurum. SaÄŸ kolla sol kolun bir yerde birbirine baÄŸlı. Bir bütündür. Beraber yürüyeceÄŸiz. SaÄŸ ayakla sol ayak bir birine baÄŸlıdır. Zıplaya zıplaya gidemezsin bir yere. Bunu bir birine koordine edeceÄŸiz. Ama tabii ki elinizde sihirli deÄŸnek deÄŸil, basamak basamak. Burada önemli olan niyet hayır akıbet hayır” ifadelerini kullandı.
 
Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve davetliler katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.